fbpx
← Takaisin blogiin

Eri tapoja käyttää pahvimukeja

Kirjoittaja: Steffen Andersen · 9. tammikuun 2023

Pahvimuki, takeaway-muki, kertakäyttömuki – logolla varustetuilla pahvimukeilla on yhtä monta eri käyttötarkoitusta kuin niillä on eri nimiä. Paperimukeissa on se hyvä puoli, että ne ovat oikeastaan vain syviä astioita, joihin voidaan sijoittaa monenlaista sisältöä.

Seuraavaksi käymme läpi eri asiat, joihin asiakkaamme useimmiten käyttävät kuppeja, sekä kuhunkin kohtaan liittyviä pointteja. Lopuksi meillä on myös vinkkejä ja temppuja hauskoihin asioihin, joita voit tehdä pahvimukeillasi.

Ilmeinen hyöty

Useimmat asiakkaamme käyttävät logolla varustettuja paperimukejaan kuumien juomien, kuten kahvin, teen ja kaakaon tarjoiluun. Paperimukit on suunniteltu kuumien juomien tarjoiluun, ja niihin törmää päivittäin, olipa kyseessä sitten R-kioski tai paikallinen ruokakauppa.

© Limepack. Copper Dogin espresso-pahvimukit

Kun ostat kuumien juomien tarjoiluun tarkoitettuja paperimukeja, kannattaa miettiä, kuinka kuumia juomat ovat, sillä yksiseinäiset paperimukit eivät useinkaan riitä korkeisiin lämpötiloihin. Yksiseinäisistä pahvimukeista voi tulla hyvin kuumia ja niitä voi olla lähes mahdotonta pitää kädessä, ennen kuin juoma alkaa jäähtyä. Tällaisissa tapauksissa kannattaa harkita, olisivatko kaksiseinäiset pahvimukit sopivampia, sillä ne estävät asiakkaita polttamasta sormiaan ja auttavat pitämään mukin sisällön lämpimänä.

Kylmät juomat

Monet asiakkaamme käyttävät painettuja pahvimukeja kylmien juomien, kuten mehun, veden ja virvoitusjuomien tarjoiluun. Niitä on käytetty veden tarjoamiseen suunnistustapahtumissa ja oppilaille annettaviin mehukuppeihin, joissa on viesti. Yhteistä näissä tapauksissa on, että paperimukeja on käytetty vuorovaikutuksessa olemiseen muiden ihmisten kanssa.

papkop bulow is lakrids
© Lakrids By Bülow. Yksiseinäiset pahvimukit täynnä jäätelöä

Jos aiot käyttää paperimukeja kylmiin juomiin, yksiseinäinen vaihtoehto sopii siihen hyvin. Paperin paksuus ei ole niinkään tärkeää, kun kyseessä ovat kylmiä tuotteita, sillä painetun kupin ei tarvitse säilyttää lämpöä. Yksiseinäiset kupit tarjoavat yksinkertaisen mutta selkeän ilmeen ulkopuolelle, ja ne ovat myös edullinen vaihtoehto juomien tarjoiluun.

Alkoholi ja rasva

Jotkut asiakkaistamme ovat käyttäneet paperimukeja alkoholijuomien, kuten Baileys-kahvin ja muiden vastaavien juomien tarjoiluun. Saatat olla taipuvainen uskomaan, että yksinkertaiseen pahvimukiin mahtuu melkein mitä tahansa, mutta itse asiassa on muutamia asioita, joiden kanssa yksinkertainen kuppi voi kuitenkin kamppailla. Alkoholi ja rasva ovat pari esimerkkiä. Useimpia paperimukeja ei itse asiassa ole suunniteltu hallitsemaan suuria alkoholi- tai rasvapitoisuuksia. Tämä on harvoin ongelma alle 5 prosentin alkoholimäärille tai alhaisille rasvaprosenteille. Mutta mikä tahansa korkeampi voi vaikuttaa huomattavasti tavallisen paperimukin kestävyyteen.

©Limepack. Yksiseinäinen pahvimuki Malibu:lle

Tähän voidaan puuttua, sillä monet valmistajat pystyvät vahvistamaan kupin materiaalia (erityisesti pohjaa) niin, etteivät ne ala vuotaa. Alkoholi ja rasva eivät ole yleisiä paperimukin sisältöjä, joten muista kysyä paperimukin toimittajalta, jos haluat käyttää pahvimukejasi omalla painatuksella väkevien alkoholijuomien tai erittäin runsasrasvaisten juomien tarjoiluun. Jos olet epävarma siitä, mikä tarjoiltavaksi haluamasi juoma saattaa olla sopimatonta paperimukiin, olet aina enemmän kuin tervetullut soittamaan meille ja kuulemaan lisää tarjoamistamme eri vaihtoehdoista.

Vinkkejä ja niksejä pahvimukien erilaiseen käyttöön

Meillä on ollut asiakkaita, jotka ovat käyttäneet räätälöityjä paperikuppejaan popcorn-laatikoina, koska ne ovat halvempi ratkaisu. Valitsemalla 12 tai 16 oz:n paperikupin, pystyt silti tarjoamaan kunnon annoksen popcornia. Nokkelaa pahvimukeissa on tässä yhteydessä se, että niiden pyöreä ulkopinta antaa niille yhtenäisen ulkonäön tyypillisen laatikkomaisen ulkoasun sijaan. CMYK-värit tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden brändisi tarinan kertomiselle, jota voit käyttää painetuissa paperimukeissasi. Meillä on ollut yrityksiä, jotka ovat antaneet omille asiakkailleen mahdollisuuden lisätä painettuihin paperimukeihinsa ilmaisuja, jotka saa heidän asiakkaansa mukaan suunnitteluprosessiin. Koska paperimuki on yksinkertaisesti vain astia, asiakkaamme ovat käyttäneet sitä myös välipalojen, kuten hedelmäsalaattien, sipsien ja uuniperunoiden tarjoiluun. Erikokoiset kupit tarjoavat mahdollisuuden mukauttaa annoksia sen mukaan, kuinka paljon haluat tarjoilla.

Yleistä

Yleisesti ottaen pahvimukeja voidaan käyttää moniin eri tarkoituksiin, myös moniin sellaisiin, joita ei ole lueteltu tässäkään. On hämmästyttävää, että niinkin yksinkertaista esinettä kuin paperimuki voidaan käyttää niin monella eri tavalla. On kuitenkin tärkeää ottaa huomioon paperimukin painatus ja koko sen mukaan, mihin sitä aikoo käyttää. Olet aina tervetullut soittamaan meille ja keskustelemaan kanssamme siitä, sopivatko paperimukit juuri sinun tarpeisiisi.

Kaikki blogikirjoitukset →