fbpx
← Takaisin blogiin

Minkä tyyppistä pahvimukia minun tulisi käyttää?

Kirjoittaja: Steffen Andersen · 5. tammikuun 2023

On olemassa neljää erilaista pahvimukia omalla painatuksella. Jos kuitenkin haluat, että painettu suunnittelu erottuu selvästi ja jos haluat tilata pienempiä painosmääriä, valinta on oikeastaan yksi- tai kaksiseinäisten kuppien välillä.

On vaikeampaa saada terävää ja selkeää painatusta aaltoilevaan tai kuoppaseinäiseen kuppiin, ja olemme nähneet Euroopassa vain tuotantoeriä vähintään 10 000 kappaleen tilauksille. Paperimukeja on saatavana myös monessa eri paksuudessa. Pahvin paksuus voi vaihdella, ja se vaikuttaa myös lopulliseen hintaan. Ei ole olemassa yhtä paksuutta, joka olisi ehdottomasti muita parempi. Kaikki riippuu käyttötarkoituksesta. Aloitamme siksi pohtimalla sen sijaan valintaa yksiseinäisten ja kaksiseinäisten paperimukien välillä. Se, minkälainen paperimuki ja minkä paksuinen paperimuki kannattaa valita, riippuu monista seikoista. Alla olemme listanneet näkökohdat, joita ajattelemme aina itse, kun keskustelemme asiakkaan kanssa kartongin paksuuden ja paperikupin valinnasta. Olet aina tervetullut kirjoittamaan meille sähköpostia tai soittamaan, jos et ole varma, mikä vaihtoehto on sinulle paras.

Yksiseinäinen pahvimuki / ”Se alkuperäinen”

Yksiseinäinen paperimuki on yleisin, koska se on edullisin ja sitä voidaan käyttää useimpiin tarkoituksiin. Se soveltuu erityisesti kylmille juomille, mutta sitä käytetään monissa tapauksissa myös kuumille juomille. Oma yleissääntömme on, että yksiseinäiset kupit sopivat käytettäväksi kuumien juomien kanssa, jotka ovat melko maitomaisia ja joissa ei ole kiehuvaa sisältöä. Mutta jos käytämme yksiseinäistä kuppia Americanolle, juuri keitetylle suodatinkahville tai teelle, kupin ulkopinta kuumenee melkoisesti. Tämä voi usein merkitä sitä, että kuppia on pidettävä kiinni ylhäältä tai se on asetettava kuppitelineeseen. Myös ylimääräisen kupin käyttäminen voi auttaa, mutta se ei ole yhtä hyvä vaihtoehto kuin kaksiseinäisen kupin käyttäminen. Voit lukea miksi seuraavasta osiosta.

Single wall paper cups with logo
© Limepack. Mattaisia yksiseinäisiä pahvimukeja

Yleisimmin Euroopassa käytetyn kartongin paksuus yksiseinäisissä kupeissa on joko 275 g tai 320 g. Voi olla vaikea sanoa, kumpi paksuus kannattaa valita. Kaikki riippuu käyttötarkoituksesta ja budjetista.  Jos kuppeja käytetään vain kylmille juomille, on harvoin mitään syytä käyttää ylimääräistä rahaa ylimääräiseen paksuuteen. Jos kyse on kuumista juomista, se ei ole aina yksinkertaista ja riippuu siitä, missä lämpötilassa juomat tarjoillaan ja missä ihmiset ovat, kun heillä on kuppi kädessään. Jos juoman lämpimänä pitäminen on tärkein huolenaihe, suosittelemme yleensä kaksiseinäistä mallia. Ilmakerroksen ansiosta saat huomattavasti enemmän lämpöä rahoillesi. Yksiseinäisiä kuppeja on yleensä saatavilla vain mattapintaisina (pinnoittamattomina).

Kaksiseinäinen pahvimuki / ”Mukavuuden muki”

Kutsumme usein kaksiseinäistä pahvimukia mukavuuskupiksi, koska se tuo kokemukseen ylimääräisen tason. Sille on ominaista ylimääräinen kartonkikerros. Yleinen väärinkäsitys, johon törmäämme, on se, että ihmiset usein luulevat, että ylimääräinen pahvipinta antaa kupille eristävän vaikutuksen. Itse asiassa lämmön säilyminen johtuu ensisijaisesti kahden kartonkipalan välissä olevasta ilmakerroksesta. Kaksiseinäiset kupit toimivat siis aivan samalla tavalla kuin kaksinkertaiset ikkunat. Jos siis aiot tarjoilla erittäin kuumia juomia ja jos budjettisi sallii sen, suosittelemme kaksiseinäistä kuppia. Se on aina halvempaa kuin kahden yksiseinäisen kupin käyttäminen yhdessä. Suosittelemme yleensä painettuja kaksiseinäisiä paperimukeja, jos tarjoilet erittäin kuumia juomia etkä halua, että asiakkaasi polttavat sormensa. Kaksiseinäisessä kupissa näkyy myös tietty ylellisyys, sillä sitä on mukava pitää kädessä, ja samalla siinä on tasainen pinta, joka antaa sille terävän ulkonäön. Kaksiseinäiset kupit sopivat erinomaisesti yrityksille, joiden asiakkaat nauttivat juomiaan pidempiä aikoja, sillä eristävä ilmakerros auttaa pitämään sisällön lämpimänä pidempään.

Tarjoamme kaksiseinäisiä kuppeja, joiden pinta on joko kiiltävä (pinnoitettu) tai matta (pinnoittamaton). Viimeisenä silauksena, mattapintaiset kaksiseinäiset mukimme ovat kuvioituja, mikä antaa niille karkeamman ja luonnollisemman tunnun. Kaksiseinäisissä vakiopaperimukeissamme on kiiltävä pinta, joten ota yhteyttä, jos haluat mieluummin mattapintaiset kaksiseinäiset paperimukit. Yleisimmin Euroopassa käytetyn kartongin paksuus kaksiseinäisissä mukeissa on joko 275 g/m2 + 205 g/m2 (ulkokerros) tai 320 g/m² + 300 g/m². Kaksiseinäisissä kupeissa ei useimmissa tapauksissa ole järkevää maksaa enemmän ylimääräisestä kartongin paksuudesta. Ilmakerros tarjoaa yksinään riittävän lämmönsäilytyksen. Meillä on varastossa molempia paksuuksia ja lähetämme mielellämme näytteitä. Voimme kirjoittaa niin paljon kuin haluamme tällä sivulla, mutta mikään ei vedä vertoja sille tunteelle, kun itse kuppi on kädessäsi.

Kaikki blogikirjoitukset →