fbpx
← Takaisin blogiin

Miten ostaa meidän pahvimukeja?

Kirjoittaja: Steffen Andersen · 20. tammikuun 2023

Kun haluat hankkia painettuja paperimukeja, sinun on harkittava joitakin eri vaihtoehtoja ennen tilaamista. Olemme tehneet pikaoppaan, jonka avulla voit tehdä oikean päätöksen.

Tyyppi

Pahvimukeja on kahta eri tyyppiä. On yksiseinäisiä ja kaksiseinäisiä paperimukeja. Yksiseinäiset paperimukit sopivat parhaiten kylmille juomille ja kuumille juomille, joissa on maitoa Kaksiseinäiset paperimukit sopivat paremmin kuumien juomien, kuten mustan kahvin tarjoiluun ilman maitoa.

Muovittomat vs. kasvipohjaiset vs. tavalliset paperimukit

Muovittomat paperimukit on valmistettu vesipohjaisella pinnoitteella, joten ne ovat täysin biohajoavia ja myös AAA-sertifioidusti kierrätettäviä, mikä tarkoittaa, että niiden kierrätettävyys on 95 prosenttia ja ne voidaan teknisesti kierrättää tavallisen paperin kanssa. Kasvipohjaiset paperimukit valmistetaan biohajoavista materiaaleista, mikä tarkoittaa, että ne voidaan kompostoida teollisissa kompostointilaitoksissa, mutta niitä ei voi kierrättää. Paperi on valmistettu FSC-sertifioidusta paperista, joka on peräisin FSC:n metsistä. Tavalliset paperimukit on valmistettu PE-muovipinnoitteella, joten ne eivät ole hajoavia teollisuuslaitoksissa eikä niitä voi kierrättää, ja paperi voi olla peräisin ei-FSC-sertifioiduista metsistä.

Koko

Pahvimukeissa on eri kokoja, ja yksiseinäisten paperimukien valikoima on laajempi kuin kaksiseinäisten paperimukien.  Saatavilla olevat koot yksiseinäisille ja kaksiseinäisille pahvimukeille ovat 240 ml, 350 ml ja 450 ml, mutta yksiseinäisille pahvimukeille on kaksi lisäkokoa, jotka ovat 115 ml ja 210 ml.
  • Yksiseinäisten pahvimukien koot
    • 115 ml – Tätä kokoa käytetään ensisijaisesti maistelu- ja espressokupeiksi.
    • 210 ml – Tätä kokoa käytetään myyntiautomaateissa ja lentokoneissa.
    • 240 ml – Käytetyin kokomme, ja sitä käytetään ensisijaisesti messuilla jaettavaksi tai pientä kokoa kahviloissa. 
    • 350 ml – Käytetään ensisijaisesti cappuccinon valmistukseen.
    • 450 ml – Iso koko Starbuckissa eli ”maanantaitappaja”.
  • Kaksiseinäisten paperimukien koot
    • 240 ml – Käytetyin kokomme, jota käytetään ensisijaisesti messuilla jaettavaksi tai pieneen kokoon kahviloissa.
    • 350 ml – Käytetään ensisijaisesti cappuccinon valmistukseen.
    • 450 ml – Starbuckin iso koko eli ”maanantaitappaja”.
Näiden kokojen lisäksi meillä on myös yksiseinäisten paperimukien pikakokoja, jotka ovat seuraavat 4:
  • Express yksiseinäiset paperikuppikoot
    • 100 ml – Tämä koko sopii erinomaisesti espressokahveille ja pienten makunäytteiden jakamiseen.
    • 180 ml – Tämä koko soveltuu americano-kupille.
    • 230 ml – Tätä kokoa käytetään ensisijaisesti latteille.
    • 370 ml – Starbucksin pitkä koko eli ”The Tall One”.

Pinta

Kaksiseinäisiä paperimukeja tarjotaan sekä matta- että kiiltävällä pinnalla, mikä antaa sinulle mahdollisuuden valita, haluatko karheamman pinnan, jossa värikylläisyys on vähäisempää, mikä on mattavaihtoehto, ja toisaalta voit valita kiiltävän vaihtoehdon, jossa pinta on kiiltävämpi ja värit elävämpiä. Yksiseinäisiä paperimukeja tarjotaan vain mattapintaisina.
© Limepack Ellas Coffee Shop

Miten suunnitella

Kun olet päättänyt paperimukien tyypin, materiaalin ja koon. Sitten voimme alkaa miettiä kuppien muotoilua. Painamme täysväripainatuksella (CMYK), mikä tarkoittaa, että voit käyttää suunnittelussa niin monta väriä kuin haluat ilman lisäkustannuksia.  Meillä on kaksi vaihtoehtoa suunnittelun suhteen. Voit joko ladata suunnittelumallit sivustoltamme ja suunnitella sen itse ja ladata suunnittelun tilauksesi yhteydessä tai voit lähettää meille tiedostosi ja värikoodit, jolloin asiantunteva suunnittelutiimimme tekee sinulle ilmaiseksi todisteen. Voimme myös tehdä 3D-vedoksen kupista, jotta näet, miltä se näyttää ennen tilausta.

Kannet

Muista hankkia paperimukeihin kannet! Kannet sopivat erinomaisesti varmistamaan, että kahvi pysyy lämpimänä. Voimme molemmat tarjota normaalit kannet pahvimukeihin, kun niitä käytetään kahvia varten. Voimme tehdä myös läpinäkyviä, kuten kupu- ja litteitä kansia. Muista valita halkaisija, joka sopii kupin kokoon.

Miten tilata

Kun olet päättänyt, mitä haluat tilata ja minkä määrän haluat, täytät kaikki tiedot tilaus vaiheessa. On tärkeää lisätä alv-numero, koska muutoin kokonaishintaan lisätään Tanskan arvonlisävero, joka on 25 prosenttia.

Toimitus

Lopuksi sinun on valittava toimitusaika. Paperimukit voidaan toimittaa ilmaiseksi 4 viikossa vakiotoimituksella. Pikapaperimukit voidaan toimittaa ilmaiseksi vain 3 viikossa. Tarjoamme pikatoimitusvaihtoehtoja lisämaksusta, joten jos sinulla on tiukka määräaika, on tärkeää, että otat meihin yhteyttä.
Kaikki blogikirjoitukset →