fbpx
← Takaisin blogiin

Muovittomat pahvimukit

Kirjoittaja: Steffen Andersen · 9. tammikuun 2023

Me Limepackilla olemme erittäin iloisia voidessamme tarjota paperimukien osalta epäilemättä markkinoiden ympäristöystävällisintä vaihtoehtoa tällä hetkellä: muovittomia paperimukeja.

Muovittomien paperimukien tuotanto

Miten nämä muovittomat paperimukit valmistetaan ja mitä hyötyä niistä on? Sukelletaan siihen yhdessä tässä blogikirjoituksessa, jossa perehdytään syvällisesti tuotantoprosessiin ja siihen, mitä materiaaleja käytetään!

Muovittomiin paperimukeihin käytettävä raaka-aine.

Älykkään, innovatiivisen ja 100-prosenttisesti kierrätettävän idean avulla valmistetaan nyt paperimukeja ilman tavanomaista muovikerrosta. Muovittomien paperimukien valmistuksessa on aina ollut ensisijaisena ongelmana tehdä pinnoite, joka pystyisi pitämään nesteet sisällään, minkä vuoksi muovia on käytetty ensisijaisena pinnoitteena. Mutta nykyään paperimukien uusin innovatiivinen kehitys tulee kuvaan: Sen sijaan, että muki valmistettaisiin muovikerroksella, käytetään nyt vesipohjaista dispersiopinnoitetta, joka muodostaa tehokkaan esteen kuppien sisälle, jotta ne pystyvät pitämään nesteet sisällään. Muovittomien paperimukien pääasiallinen raaka-aine on puista saatava massa, joka sekoitetaan kemikaaleihin ja laitetaan sitten vesihauteeseen yhdessä muodostamaan ohut kerros. Kun vesi kuivataan pois, massaan tarttunut kerros muodostaa nesteiden pidättämiseen kykenevän esteen. Tämä kerros voi sisältää nesteitä, koska sellu on vastavalmistettua eikä se ole peräisin kierrätysmateriaaleista. Jos sinua kiinnostaa tietää enemmän siitä, miten puusta tulee sellua, josta lopulta tehdään paperikuppeja, voit lukea lisää prosessista täältä.

Kemi-termomekaanisen puumassan prosessi

Paperimukin keskikerros on valmistettu kemi-termomekaanisesta massasta, joka auttaa pitämään muut kerrokset, jotka on luotu vesipohjaisesta dispersiosta, koossa. Jäljempänä haluan käsitellä yksityiskohtaisesti, miten kemotermomekaaninen puumassa syntyy.

Jalostuslinja 1

Ennen kuin puuhake muutetaan selluksi, se puhdistetaan, höyrystetään ja kuivataan, jotta se voi imeä kemikaaleja. Tämän jälkeen sellu asetetaan jalostettavaksi ennen kuin se valkaistaan ja loput kemikaalit levitetään. Kun massa on läpäissyt kaikki tärkeät vaiheet, se kuivataan tuulitunnelissa 230 celsiusasteen lämpötilassa.

Tuotteen viimeistely ja tuotanto

Kuten olen kuvannut kahdessa edellä mainitussa kohdassa, muovittomien paperimukien ensisijainen keksintö on itse päällyste. Niiden valmistusprosessi on edelleen sama kuin tavallisissa paperimukeissa, minkä vuoksi kaikki paperimukien valmistajat voivat valmistaa muovittomia paperimukeja. Jos olet kiinnostunut siitä, miten paperimukeja valmistetaan, voit lukea siitä lisää tästä blogipostauksesta.

Tuotteen käyttö

Muovittomat paperimukit ovat kuin tavalliset paperimukit, joita käytetään pääasiassa kahviloissa, ravintoloissa ja hotelleissa. Niitä voidaan käyttää kaikissa samoissa tilaisuuksissa kuin tavallisia pahvimukeja, sillä niihin voidaan laittaa sekä kylmiä että kuumia nesteitä. Muovittomissa pahvimukeissa on samat alkoholirajoitukset kuin tavallisissa paperimukeissa, eli niihin ei saa laittaa väkevää alkoholia eikä yli 5 % alkoholia sisältäviä juomia. Pahvimukien valmistajat täsmentävät, että kuppeja voidaan käyttää oluen tarjoiluun vaahtoamatta liikaa.

drink and lime in paper cup

Kompostoitavuus ja kierrätettävyys

Tarkastellaan seuraavassa osassa muovittomien pahvimukien kompostoitavuutta ja kierrätettävyyttä.

Muovittomat paperimukit ja niiden kompostoitavuus

Muovittomien paperimukien ja niiden kompostoituvuuden osalta tehdään jatkuvasti testejä, joilla varmistetaan, että ne ovat kompostoituvia, kun ne heitetään luontoon. Useimmissa raporteissa vahvistetaan, että ne ovat kompostoituvia, mutta varmuuden vuoksi ne on kompostoitava 20-30 celsiusasteen lämpötilassa. Jos ne ovat tuon lämpötilan alapuolella, niiden hajoaminen voi kestää 26 viikkoa. Siksi ne on lähetettävä kompostointilaitoksiin, jotta ne hajoavat asianmukaisesti. Oli miten oli, emme tietenkään suosittele paperimukien heittämistä luontoon.

Muovittomat paperimukit ja niiden kierrätettävyys

Paperimukit valmistetaan neitseellisistä puukuiduista ja muista asiaankuuluvista kemikaaleista, minkä ansiosta kierrätysteknologiat voivat yleensä helpommin toteuttaa kierrätysprosessin ongelmitta. Uusi massa voidaan helposti kierrättää muihin paperituotteisiin ja kierrättää jopa seitsemän kertaa. Yli seitsemän kertaa kierrätetty sellu ei tietenkään ole laadultaan samanlaista. Muovittomat pahvimukimme on merkitty merkinnällä ”AAA”, joka osoittaa, että ne ovat täysin kierrätettävissä tavallisen paperin kanssa – tarkemmin sanottuna niiden kierrätettävyys on 95 %. AAA-luokitus on toiseksi korkein luokitus verrattuna AAA+-luokitukseen, joka on käytännössä saavuttamaton sertifikaatti pakkauksille.

boxed water is better
© Boxed water is better. Kierrätetty muoviton tuote

Muovittomat paperimukit on suunniteltu niin, että ne voidaan helposti kierrättää ja kierrättää uudelleen, joten kaikki kartonkituotteita käsittelevät talteenottolaitokset voivat käsitellä niitä ongelmitta. Kaikki muovittomasta paperista valmistetut kartongit ovat todistetusti kierrätettävissä tavanomaisesti keräyskuitulaitoksissa. Kupit tulisi siis kerätä muiden kierrätettävien materiaalien, kuten sanomalehtien, aikakauslehtien jne. kanssa. Koska paperimukit voidaan kierrättää tavanomaisissa kierrätyslaitoksissa, tämä luo tehokkaan kierrätysjärjestelmän ja -prosessin. Puukuitupohjaisia mukeja käyttävät ruokapalveluyritykset voivat näin ollen parantaa ympäristöjalanjälkeään helposti muovittomien paperimukien avulla. Jos tavoitteena on luoda liiketoimintamalli, jossa asiakkaat voivat osallistua paperimukien keräämiseen, kierrätysprosessin pitäisi olla helppo.

Edut ja haitat

Tässä viimeisessä osassa käymme läpi muovittomien paperimukien etuja ja haittoja. Näihin kuuluvat niiden valmistuksen alkuvaiheet, käyttö ja kierrätysprosessi.

Edut

Ensinnäkin, muovittomien paperimukien käytön ehdottomasti suurin hyöty on se, että se auttaa vähentämään muovijätteen yleistä määrää ja kertakäyttöisten pahvimukien käyttöä, jotka päätyvät kaatopaikoille eikä kierrätyslaitoksiin. Sen lisäksi, että kahvi-, pikaruoka- ja ravintolaketjut auttavat niillä ympäristöä, he voivat säästää paljon jätemaksuissa, koska astiat ovat kierrätettäviä. Nykyään ollaan hyvin huolissaan ympäristöstä, ja siksi ihmiset etsivät kestävämpiä tuotteita. Siksi ympäristöystävällisten tuotteiden tarjoaminen yleisölle auttaa luomaan myönteistä mainetta asiakkaiden keskuudessa. Toinen muovittomien paperimukien suuri etu on se, että ne ovat luonnostaan täysin hajoavia ja että ne voidaan viedä kierrätyslaitoksiin, joissa ne voidaan kierrättää kokonaan tavallisen paperin kanssa. Tämä ei ole mahdollista tavallisten pahvimukien kohdalla, sillä ne on yleensä päällystetty PE-muovikerroksella sisäpuolella, mikä tarkoittaa, etteivät ne ole luonnossa hajoavia eivätkä kierrätettäviä. Nämä pahvimukit on kierrätettävä erityisissä kierrätyslaitoksissa, joita ei useimmissa maissa ole.

litter sign
Kierrätysmerkki

Koska muovittomat paperimukit on suunniteltu ja valmistettu siten, että ne ovat helposti kierrätettävissä, on merkittävä etu, että ne ovat todistetusti kierrätettävissä muun paperi- ja kartonkijätteen mukana. Näin ollen se on myös aikaa säästävä tekijä paperitehtaille ja kuluttajille, koska ne heitetään tavallisiin roskakoreihin muiden paperituotteiden kanssa, jotka kierrätetään kokonaan saatavilla olevissa keräyskuitulaitoksissa. Haitat

Yksi muovittomien paperimukien suurimmista ongelmista on se, että kaikille kierrätyslaitoksille pitäisi opettaa, että muovittomat paperimukit voidaan todella kierrättää ja että paperi on riittävän laadukasta käytettäväksi aikakauslehtien, sanomalehtien ja muiden paperituotteiden valmistukseen. Kierrätysteollisuus voi olla hidas sopeutumaan uusiin tuotteisiin, kuten muovittomiin paperimukeihin, koska joko tiedot tai infrastruktuuri puuttuvat kuppien keräämiseksi, mutta myös siksi, etteivät tietyt lait pakota niitä tekemään niin. Ne eivät myöskään välttämättä salli paperimukien kierrättämistä tavallisen paperin kanssa, koska on taloudellisempaa olla erottelematta liikaa jätettä. Siksi on hyvä varmistaa, että paikalliset kierrätyslaitokset hyväksyvät muovittomat paperimukit, ennen kuin heität ne paperijätteeseen. Toinen haittapuoli on se, että jätelaitosten voi olla vaikea erottaa tavallisia paperimukeja muovittomista paperimukeista. Tällöin jos muovilla päällystetyt tavalliset paperimukit heitetään kierrätykseen, niissä oleva muovi tuhoaa koko kierrätyspaperin. Jotta laitokset voisivat erottaa nämä paperimukit toisistaan, muovittomat paperimukit merkitään numerolla ”21”, joka osoittaa, että ne kuuluvat lajitellun paperin eikä paperijätteen joukkoon.

Yhteenveto

Muovittomat paperimukit ovat kestävä innovaatio, jota paperimukiteollisuus on odottanut pitkään. On kuitenkin joitakin haasteita, jotka estävät näitä muovittomia pahvimukeja hyödyntämästä koko potentiaaliaan.

Kaikki blogikirjoitukset →