fbpx
← Takaisin blogiin

14 upeaa leipäpussimallia

Kirjoittaja: Steffen Andersen · 24. maaliskuun 2023

Leipäpussimme

Leipäpussit ovat hieman harvinaisempia tuotteita, minkä vuoksi niitä käytetään lähes ainoastaan leivonnaisille tai valmiille voileiville, bageleille ja paahtoleiville. Kaikki leipäpusseja käyttävät yritykset ovat siis hyvin samankaltaisia, joten se voi olla todella hyvä suunnittelustrategia erottautua muusta alasta. Olemme keränneet tähän artikkeliin joitakin käytetyimpiä leipäpussien malleja, mutta myös joitakin luovempia leipäpussien malleja – Voit siis saada inspiraatiota ja muodostaa oman suunnittelutyylisi leipäpusseille. Ennen kuin kaivaudumme erityyppisiin malleihin, niin on tärkeää tietää, että tuottamamme leipäpussit painetaan kauttaaltaan, joten on mahdollista painattaa kaikki leipäpussit ja käyttää sitä hyödyksesi. Leipäpussit valmistetaan joko kraft-paperista tai valkoisesta paperista, joten voit joko saada luonnollisemman ilmeen tai saada logosi tai suunnittelusi erottumaan helposti.

Tavallisia leipäpussimalleja kraft-paperille

Suurin osa leipäpusseihin valmistamistamme ja tuottamistamme malleista on tehty kraftpaperista ja melko yksinkertaisella mallilla. Suunnittelu on usein vain logo tai kuvitus pussin molemmilla puolilla. Jotkut asiakkaistamme valitsevat myös sosiaalisen median tiedot ja puhelinnumeron pussin pohjaan. Hienoa tässä suunnittelussa on se, että varmistat, että logosi näkyy riippumatta siitä, miten asiakas pitää pussia kädessään – Mutta koska pussi on tehty kraftpaperista, se näyttää myös hyvin orgaaniselta ja luonnolliselta.  Tutustutaanpa joihinkin malleihin…  
Darios Empanadas XS
Foderlagret M
Foodwich S
Maier L

Tavallisia leipäpussimalleja valkoiselle paperille

Valkoiselle paperille ja ruskealle paperille tehtyjen mallien välillä ei ole suurta eroa, mutta kun ne on painettu, ero on suuri. Valkoinen paperi on steriilimpää, mutta logo on myös helpompi havaita, varsinkin jos logo on tehty tummemmilla väreillä.  Valkoisesta paperista tehtyjen pussien suunnitteluesimerkkien erona on muun muassa se, että useammat asiakkaamme valitsevat logon suuremmaksi toiselle puolelle ja pienemmäksi vastakkaiselle puolelle. Ensisijainen syy tähän on se, että se on helppo tapa osoittaa, kumpi puoli kääntyy ylöspäin ja kumpi alaspäin.  Tässä on esimerkkejä leipäpussien malleista valkoisella paperilla.  
iPadel Club L
Frederick Nelson L

Leipäpussimalleja, joissa on painetut sivut

Kuten tämän kirjoituksen alussa lyhyesti mainitsin, voimme painattaa leipäpussit kauttaaltaan. Tällä voidaan hieman piristää malleja, jolloin pussien etu- ja takapuolella ei ole vain logo, vaan pussien sivuilla on myös avainväri. Sivujen painatuksen ei tarvitse olla pelkkiä värejä, vaan se voi olla myös symboleja, muotoilun piirteitä tai muotoilusi pienempänä versiona.  Tässä lähestymistavassa on se hieno puoli, että logosi on edelleen keskipisteenä ja sitä on todella vaikea olla näkemättä – mutta pussien sivuilla olevat muotoiluelementit antavat pusseille eräänlaisen kipinän ja saavat sen näyttämään siltä, että leipäpussien suunnitteluprosessissa on mietitty jotain hieman enemmän.  Tässä on joitakin esimerkkejä tämän tyylin muotoilusta (ja kyllä, tässä on sekä valkoiselle paperille että kraftpaperille painettuja esimerkkejä):  
Alibaba Kebap XS
Le Petit Comptoir S
Lins Unverpackt XS
Boulangerie Douaoui M

Leipäpussimalleja koko pinnan painatuksella

Viimeinen suunnittelutapa, jonka halusin esitellä teille, on mallit, joissa koko pinta painetaan. Tämä sisältää sekä malleja, joissa pussit on painettu muulla värillä kuin valkoisella tai ruskealla, että kuvituksia tai elementtejä, jotka sopivat hyvin kraft väriin tai valkoiseen taustaväriin.  Kaikkien leipäpussien muotoilumahdollisuuksien käyttäminen voi myös ohjata asiakkaiden huomion siihen, mitä haluat kertoa heille. Se voi tapahtua joko sijoittamalla viesti/logo useaan paikkaan leipäpusseissa tai luomalla luovia keinoja, jotka saavat haluamaan kääntää pussia ja nähdä kaiken. Itse pidän molempia lähestymistapoja todella houkuttelevina, koska toinen menetelmistä saa viestin esille ja toinen saa sinut muistamaan muotoilun ja näkemään sen myös muissa pakkauksissa tai alustoilla. Tutustutaanpa kuvioihin, niin näet, kumpi lähestymistavoista on sinusta houkuttelevin.  
Hecht und Barsch L
Wilske Immobilien M
Bar Campari XS
Burgerville XL
Kaikki blogikirjoitukset →