fbpx
← Takaisin blogiin

Pahvimukit ja alkoholi

Kirjoittaja: Steffen Andersen · 9. tammikuun 2023

Koska kestävyyteen kiinnitetään yhä enemmän huomiota, paperimukeja käytetään myös yhä enemmän juomien tarjoiluun ja alkoholin maisteluun. Olemme sekä auttaneet asiakkaita suunnittelemaan paperimukeja festivaaleille että auttaneet yrityksiä tarjoamaan näytteitä ruokakaupoissa. Paperimukit ovat alkoholibrändeille loistava tapa mainostaa tuotteitaan, sillä paperimukit voidaan painattaa kauttaaltaan, ja muotoilu voi vastata juuri sitä ulkoasua ja tarinaa, jota brändi yrittää kertoa.

Paperimukit eivät ole loistavia ainoastaan suunnittelumahdollisuuksien vuoksi, vaan koska niitä on niin monia eri kokoja, niitä voidaan käyttää sekä pienen maistiaisnäytteen antamiseen että sekoitettujen juomien tarjoiluun, joissa on alkoholia.

Malibu® Paper cups

Toisin kuin muovimukit, paperimukit on päällystetty pienellä muovikerroksella ja muu osa mukista on paperia. Tämän takia on pari asiaa, jotka on syytä pitää mielessä, kun siirrytään muovimukeista paperimukeihin.

Syy, miksi teemme tämän artikkelin huomioon otettavista asioista, on se, että haluamme välttää tilanteet, joissa paperimukit alkavat vuotaa. On muutamia eri tekijöitä, jotka voivat saada paperimukien muovin ja paperin liukenemaan.

Alkoholin prosenttiosuuden ero

Alkoholiprosentin osalta on tärkeää tietää, että tavallisia paperimukeja tulisi käyttää ensisijaisesti vain sellaisen alkoholin tarjoiluun, jonka alkoholipitoisuus on alle 5 %. Olemme havainneet, että tämä on normaali raja-arvo. Pystymme kuitenkin valmistamaan myös paperimukeja, joita voidaan käyttää sellaisen alkoholin tarjoiluun, jonka alkoholiprosentti on yli 5. Olemme valmistaneet tämäntyyppisiä paperimukeja rommin, vodkan ja muun vahvan alkoholin tarjoiluun ilman, että sitä on sekoitettu.

Kahlua Paper cups
Kahlua® Pahvimukit

Meillä on ollut asiakkaita, jotka ovat käyttäneet tavallisia paperimukejamme vahvempien alkoholijuomien tarjoiluun sekoittamatta, eikä heillä ole ollut ongelmia kuppien vuotamisen kanssa. Näissä tapauksissa asiakkaamme ovat kuitenkin tehneet maistiaisia, ja juoma on juotu loppuun melko nopeasti sen jälkeen, kun se on kaadettu kuppiin.

Olemme auttaneet Malibua, Camparia, Absolut Vodkaa ja muita alkoholimerkkejä valmistamaan paperimukeja heidän juomiensa tarjoiluun tapahtumissa, joita he järjestävät tai joihin he osallistuvat.

PLA- vs PE-pinnoite

Toinen tärkeä asia, joka on otettava huomioon, jos haluat tarjoilla alkoholia paperimukeissa, on paperimukien pinnoite. Pinnoitteita on kahta tyyppiä; PLA-pinnoite ja PE-pinnoite. PLA-pinnoite on biohajoava pinnoite, joten paperimukit voivat hajota teollisuuskompostissa. PE-pinnoite on tavallinen muovipinnoite, jota käytetään lähes kaikissa paperimukeissa.

Syy, miksi on tärkeää tietää ero näiden kahden paperimukityypin välillä, on se, että PE-pinnoite on vahvempi kuin PLA-pinnoite, joten kun halutaan varmistaa, että paperimukit eivät vuoda, kun niitä käytetään alkoholin kanssa. Silloin PE-mukit ovat parempia, ja PE-pinnoitteen valitseminen on vain entistä tärkeämpää, kun alkoholiprosentti on suurempi. Meidän alkoholinkestävät paperimukit voidaan valmistaa vain PE-pinnoitteella.

Yhteenveto

Pahvimukit ovat loistava tapa esitellä brändiäsi ja tarjoilla tuotteitasi. Mutta jos et ole varovainen valitessa omaasi, se voi johtaa huonoon kokemukseen niille, jotka maistavat tuotteitasi ja kupit vuotavat. Alkoholin ja paperimukien suhteen on syytä pitää mielessä kaksi seikkaa: jos alkoholipitoisuus on yli 5 %, kannattaa pyytää alkoholinkestäviä paperimukeja. Muista myös, että PLA-pinnoite ei ole yhtä vahva kuin PE-pinnoite, kun on kyse alkoholiprosentista.

Kaikki blogikirjoitukset →